Online bingo

Online bingo je ena izmed najlažjih in najbolj zabavnih iger na spletu. Ob zabavnem igranju lahko spoznate mnogo novih prijateljev in z njimi poklepetate. Kako igramo bingo?

V bingo veži si izberemo bingo sobo, v kateri bomo igrali in kupimo bingo tablice oz. kartice, ki imajo najpogosteje 5×5 polj z naključnimi številkami (lahko imajo tudi več polj). Iz leve proti desni so stolpci označeni z `B´, `I´, `N´, `G´ in `O´. Vsi kvadratki na kartici, z izjemo enega, imajo številko. Vsaka številka se lahko na bingo kartici pojavi samo enkrat.

Številke se naključno žrebajo iz bobna z številkami (kot pri loteriji) od 0-68 izmed možnih 75 pri ameriškem bingu ali izmed 90 možnih pri evropskem bingu.

Številke se žrebajo, dokler prvi igralec ne osvoji bingo vzorca – npr. 5 izžrebanih številk navpično, vodoravno ali diagonalno. Če je na naši tablici kombinacija izžrebanih številk smo zadeli BINGO ali pa celo Jackpot Bingo!

Ker vse poteka na spletu, je za žreb in označevanje številk na naši tablici ter obveščanje o dobitkih zadolžen računalnik.

V bingo veži imamo jasen pregled, kolikšen je denarni sklad določene bingo sobe ali turnirja in kolikšna je cena za posamezno bingo tablico.

Kje lahko varno igram online bingo?

Za vas smo preizkusili več različnih online bingo igralnic in izbrali najbolj varne in zabavne. V naših priporočenih online bingo igralnicah lahko igrate online bingo popolnoma brez skrbi.

Priporočena bingo igralnica: Bet365 Bingo – bingo bonus 100 zastonj kartic + 50 zastonj vrtljajev za nove igralce

Stavnica Bet365

Bet365 Slovenija

5/5
Zastonj bonus stava 100% do 25€

Kako igramo online bingo?

Spletni bingo je digitalna različica klasične igre bingo, ki je priljubljena igra na srečo, kjer igralci označujejo številke na karti, ko so izklicani, s ciljem izpolniti določen vzorec ali dobiti polno karto (znano tudi kot “bingo”). V tradicionalni različici igre brez povezave se igralci običajno zberejo na fizični lokaciji, kot je center skupnosti ali dvorana za bingo, da igrajo igro.

S pojavom interneta se je bingo prebil na spletno področje. Spletni bingo deluje podobno kot tradicionalna različica, le da se igra na digitalni platformi. Takole običajno deluje:

  1. Registracija: Igralci ustvarijo račune na spletnih mestih ali v aplikacijah za spletno bingo.
  2. Nakup kartice: Igralci lahko kupijo virtualne bingo karte (znane tudi kot “bingo vstopnice”) za določeno igro. Te kartice imajo naključne številke, ki so običajno razporejene v mrežo.
  3. Igranje: Spletna platforma za bingo naključno žreba številke, igralci pa označijo številke na svojih kartah, ko so izklicane. Cilj je dokončati določen vzorec ali doseči celotno karto, odvisno od pravil igre.
  4. Zmaga: Prvi igralec, ki izpolni zahtevani vzorec ali dobi celotno karto, zavpije “Bingo!” Spletni sistem preveri dobitek in če je igralčev zahtevek veljaven, dobi nagrado, povezano s to igro.

Spletne platforme za bingo pogosto ponujajo različne vrste iger, različne cene kart, različne vzorce, ki jih je treba izpolniti, in različne zneske nagrad, kar igralcem ponuja vrsto možnosti in zabave. To je priročen način za uživanje v izkušnji klasičnega binga, ne da bi zapustili udobje svojega doma.